Yeni Porsche 911: Islak Mod

 

Yeni Porsche 911: Sadece eskisinden daha güçlü değil aynı zamanda araç ideal koşullardan uzak bile olsa daha güvenli ve konforlu.
Yeni Porsche 911’in öne çıkan noktalarından biri de yeni Wet (Islak) mod, ıslak zeminde daha sağlam bir tutunma ve sürücü için destek temelli tasarlanmış yeni bir yardım sistemi.
Porsche mühendisleri, suyun girdap ve akış yönünü tespit etmek için ön tekerlek kuyularında akustik sensörler kullanarak yenilikçi bir yardım sistemi geliştirdi.
Bu sistem olaya normalden daha erken ve daha hassas müdahale etmek için PSM adı verilen stabilite kontrolünü ve PTM isimli çekiş kontrolünü aktif ediyor. Ayrıca, direksiyon simidindeki mod anahtarı üzerinden “Wet” moda manuel olarak geçmesi için sürücüye bir uyarı ışığı da yönlendirir.
Yeni “Wet” mod etkinleştirildiğinde, suda kayma riskini azaltmak için her şey hazırdır; 55mph veya yaklaşık 90km / s hızda, ön soğutma kanatları açık kalır ve aktif arka spoiler daha güvenli aerodinamik bir denge için “Performans” ayarına yönelir.
Aynı zamanda, motorun torku daha yumuşak bir hal alır ve sekiz kademeli PDK şanzımanın vites değiştirme stratejisine kendini senkronize eder. Eğer otomobil dört çeker ise, sistem ön aksa daha fazla tork gönderir ve elektronik olarak kontrol edilen arka diferansiyelin kilitlenme oranını azaltır.

 

 

 

New Report

Close